Vraag direct gratis consult aan

Heerlijk, die eerste zonnestralen!  Maar pas op voor pigmentvlekken.


Pigmentvlekken hebben zo hun voorkeursplaatsen. Het zijn de aan zonlicht blootgestelde lichaamsdelen als de handen en het gezicht. Zonlicht is dan ook één van de belangrijkste veroorzakers, gevolgd door erfelijkheid en bepaalde medicijnen.

Pigmentvlekken ontsieren de huid. En een pigmentvlek is moeilijk te camoufleren, snel is de vlek weer zichtbaar. Voorkomen is dus het devies. Maar hoe?


1. Smeren, smeren en nog eens smeren
Zonnebrand weerkaatst het zonlicht zodat de huid de zonnestralen in mindere mate opneemt. Hoe hoger de factor, hoe beter uiteraard. Bescherm de huid dus goed tegen UV straling en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Doe dit echter niet alleen in de zomer. De huid wordt immers het hele jaar blootgesteld aan daglicht, ook als het bewolkt is. Omdat vooral UV A stralen pigmentvlekken veroorzaken is een (dag)crème met een sterk UV A filter belangrijk.

2. Geniet met mate
Genieten van het zonnetje, wie houdt er nu niet van? En natuurlijk van dat gezonde tintje dat we er van krijgen. Geniet echter met mate en draag bijvoorbeeld op het heetst van de dag een hoed of pet om het gezicht te beschermen tegen direct zonlicht. Ga ook niet te lang en te vaak in de felle zon zitten. En niet of niet te vaak naar de zonnebank.

3. Pas op voor lekkere luchtjes
Zonnebaden en een lekker luchtje op doen gaan eigenlijk niet samen. Vermijd zonnen met sterk geparfumeerde huidverzorgingsproducten als de parfum die ze bevatten niet allergeenvrij zijn. Wie toch parfum wil gebruiken kan deze het beste aanbrengen op plekjes waar zonlicht niet direct komt, zoals achter de oren of op het haar.

Meer weten over het voorkomen van pigmentvlekken? Bijvoorbeeld welke crème te gebruiken met welke factor? We geven u graag advies in een persoonlijk gesprek, via de telefoon of mail.


Komen deze tips te laat? En heeft u al pigmentvlekken?
Dan is het gelukkig mogelijk om ze te verwijderen. Met behulp van IPL flitslicht bijvoorbeeld. Deze behandeling is bij uitstek geschikt in het voorjaar. De huid is dan licht van kleur waardoor het flitslicht niet wordt afgeleid door het overige pigment rond de pigmentvlek in de huid en dit dus onaangetast blijft.

Meer weten over onze behandelingen? We bereiken prachtige resultaten. Zowel in het gelaat, als op de handen en het decolleté. We leggen graag persoonlijk aan u uit. Schroom dus niet en neem contact met ons op. U bent van harte welkom. Altijd!