Vraag direct gratis consult aan

Weg met die spin? Het kan!


Regelmatig komen er kinderen op het spreekuur voor het verwijderen van een 'spider naevus', oftewel spinnetje. Een klein chronisch verwijd bloedvaatje in de vorm van een spinnetje. Bij kinderen zit dit spidertje vaak onder de ogen.

De behandeling
Veelal is één lichtflits met onze 'Ellipse Nordlys' voldoende.Wij betrekken het kind bij het gehele behandelproces. Hij of zij geeft, voor zover dat mogelijk is, zelf aan of het last heeft van het spinnetje, of dat het er misschien mee geplaagd wordt op school. De lichtflits is heet, dus moet het kind zelf goed gemotiveerd zijn. We nemen alle tijd om de behandeling goed uit te leggen. Uiteraard ook met vader en/of moeder.

Na de behandeling
Belangrijk is om het huidgebied na de behandeling gedurende twee weken tot de controle goed te beschermen tegen zonlicht. De huid onder de ogen is vaak teer en extra gevoelig. Na de behandeling gaat het kind met de Flitsbril op de foto en met een mooie tekening naar huis. De pijn is dan snel vergeten. Bij de controle na een paar weken zien wij een blij, huppelend kind terug.

Spider bij kinderen.jpg

 

spiders bij kinderen.JPG


Terug naar Behandelingen Ga naar Tarieven
Ga naar Vergoedingen


Heeft u vragen, bel ons dan gerust (tel: 0229 - 29 82 72). Onze medewerkers zullen uw vragen graag beantwoorden. Ook een afspraak voor een adviesgesprek, of een behandeling kunt u telefonisch maken. Op verzoek kan schriftelijke informatie worden toegestuurd. Wij werken uitsluitend volgens afspraak.

Naar de contactpagina