Vraag direct gratis consult aan

In een flits van ongewenste haargroei af? Het kan!

Maak een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manieren van ontharen. Scheren, harsen, epileren en ontharingscrème behoren tot het verleden. Blijvend ontharen. Hoe?

Met onze Nordlys van Ellipse, een 'IPL systeem', wordt gebruik gemaakt van veilig, zichtbaar licht dat uit een flitslamp komt. Hiermee wordt ongewenst haar overal op het lichaam snel verwijderd.

Hoe werkt de behandeling met de Ellipse Nordlys?
Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plaats geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens via de haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt vernietigd, waardoor er geen nieuwe haar meer kan groeien.

Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar het haarzakje te krijgen wordt een dunne laag gel op de huid aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk van de Ellipse na elke lichtflits verplaatst over het te behandelen gebied.

Kunnen alle soorten haren worden behandeld?
Het Ellipse Nordlys IPL systeem is uitgevoerd met unieke software, waarmee instellingen voor allerlei soorten haar en huidskleuren mogelijk zijn. Zo wordt de intensiteit van de lichtstraal aangepast aan uw huid- en haartype. Ongeveer 90% van de haren wordt blijvend verwijderd. Als de huid donker is kunnen meer behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Hoe lang duurt een behandeling met de Ellipse Nordlys?
Het glasprisma van het Ellipse handstuk, waarmee het licht naar de huid wordt geleid is 1 bij 5 cm, waardoor een groot aantal haren in één enkele lichtflits wordt behandeld. Een gelaatsbehandeling duurt ongeveer 20 minuten. Een behandeling van een rug of van beide onderbenen neemt 45 tot 60 minuten in beslag.

Is de behandeling pijnlijk?
Afhankelijk van de pijngrens zal de behandeling meer of minder gevoelig zijn. Zo nodig kan een plaatselijk verdovende crème gebruikt worden.

Moet ik voor of na de behandeling speciale voorzorgsmaatregelen treffen?
Het licht is veilig en zichtbaar, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Het is wel van belang om vanaf vier weken vóór de behandeling geen haren meer te epileren en ook geen hars of ontharingscrème te gebruiken. Zo zijn er zoveel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig, die vervolgens door het licht kunnen worden behandeld. Omdat uw huid bruin wordt door toename van pigment, is het raadzaam om niet te zonnebaden voor en tijdens de behandelingsperiode. Als u dit wel doet neemt ook uw huid de lichtenergie op, waardoor de behandeling minder effectief is.

Over het algemeen is nabehandeling van uw huid niet nodig, hoewel mensen met een gevoelige huid gedurende een paar dagen verzachtende crème kunnen gebruiken. Wel is het aan te raden om veel zonlicht te vermijden en om gedurende een paar weken na de behandeling zonnebrandcrème te gebruiken, SPF 50+

Hoeveel Ellipse Nordlys-behandelingen heb ik nodig?
Haarzakjes bevinden zich afwisselend in een rust- en groeifase. Alleen in de groeifase kunnen de haarzakjes vernietigd worden. Haarzakjes in de rustfase moeten dus 'wachten' tot de haren gaan groeien. Voor het gelaat zijn gemiddeld 7 tot 10 behandelingen nodig, voor het lichaam 5 tot 7 behandelingen.

groeifasen haar.JPG

Afbeelding3.png

Handstuk.JPG

Welk resultaat kan ik verwachten?
Op de bijgaande afbeelding ziet u het resultaat van een bovenlip na 4 behandelingen.

lip-voor2.jpglip-na2.jpg

Een prachtig resultaat na één behandeling van de kin. De haren zijn weg en de kwaliteit van de huid is enorm verbeterd. Door het jarenlange epileren ontstond een geïrriteerde huid. Ook daarvan is onze patiënt nu verlost.

Ontharen voor en na.JPG


Terug naar Behandelingen Ga naar Tarieven
Ga naar Vergoedingen


Heeft u vragen, bel ons dan gerust (tel: 0229 - 29 82 72). Onze medewerkers zullen uw vragen graag beantwoorden. Ook een afspraak voor een adviesgesprek, of een behandeling kunt u telefonisch maken. Op verzoek kan schriftelijke informatie worden toegestuurd. Wij werken uitsluitend volgens afspraak.

Naar de contactpagina