Een mooier litteken? Klinkt gek, maar het kan!
Het ontstaan van een litteken is een stoornis in het proces van de genezing van een wond. De meeste wonden laten na verloop van tijd een wit en vlak litteken na, waar men geen last van heeft. Sommige wonden kunnen echter een rood en verheven litteken geven. Dit zijn vaak diepere wonden. Voorbeelden van dergelijke wonden zijn: brandwonden, operatiewonden of bijtwonden.
Een normaal litteken heeft een jaar de tijd nodig om uit te rijpen. Pas na dit jaar heeft het litteken zijn definitieve vorm en kleur gekregen. In dit eerste jaar is belangrijk om het litteken en de huid eromheen goed te hydrateren en te beschermen tegen de zon (eventueel door siliconenpleisters te gebruiken).
De behandeling
Littekentherapie kan bestaan uit verschillende manuele technieken al dan niet ondersteund door een vacuum-zuig apparaat . Bij de vacuum-zuig techniek wordt het littekenweefsel door het vacuüm opgetild van de onderlaag en zo wordt verkleving voorkomen en/of opgeheven.
De behandelingsmogelijkheden van een normaal litteken zijn divers. Een verbetering van de kleur kan het resultaat zijn van camouflagetherapie, laserbehandelingen, crème, camouflage of dermatografie. Dient de structuur van de huid verbetert te worden dan kan er gebruik worden gemaakt van crèmes met fruitzuren/glycolzuren, peelingbehandelingen, microneedling, microdermabrasie, laser, vacuum-zuig, littekenmassage of fasciatechnieken (bindweefselmassage).
Maak eens een afspraak met onze huidtherapeut Saskia Vrenegoor en laat u zich goed informeren. Samen kunnen we de kwaliteit van uw huid zichtbaar te verbeteren.
Prachtig resultaat na 10 behandelingen bestaande uit littekenmassage, endermologie en lymfdrainage.