Vraag direct gratis consult aan

Een mooie, gezonde en gladdere huid?
Het kan!


Fruitzuren (ook wel alpha-hydroxyzuren genoemd), worden al sinds de oudheid toegepast als cosmetisch middel voor een mooie, gezonde en gladdere huid. Voorbeelden van fruitzuren zijn: glycolzuur, melkzuur, citroenzuur en salicylzuur. Glycolzuur is de kleinste molecule en dringt daarom het beste van allemaal door in de huid.

Het toepassen van fruitzuren in cosmetische producten heeft de laatst jaren een enorme vlucht genomen. Een jong en gezond uiterlijk én het gebruik van 'natuurlijke' ingrediënten in de schoonheidsmiddelen is tegenwoordig de standaard die nagestreefd wordt. Zo bestonden er in 1990 nog maar vijf cosmetische producten met een fruitzuur toevoeging. In 1994 was dit aantal al 200. In cosmetische producten worden over het algemeen lagere concentraties fruitzuur verwerkt (0,2%-6%) dan in producten die dermatologisch toegepast worden (> 6%).

De werking van fruitzuren
Een lage concentratie (bijvoorbeeld 6%, 10% of 12%) fruitzuren verslapt de tussencelstof in de opperste huidlaag (de hoornlaag). Dit is de laag die de huidschilfers samen plakt. Het resultaat is, versnelde afschilfering en een betere doorbloeding van de huid én een versnelde aanmaak nieuwe cellen. De huid kan hierdoor meer vocht vast houden en de aanmaak van collagene en elastische vezels wordt gestimuleerd in het onderhuidse bindweefsel. De lage concentratie is verwerkt in een crème (12%) en geschikt voor thuis gebruik.

Hoge concentraties (50-70%) hebben een nog intensievere werking, dringen nog dieper in de huid door. Deze hoge concentraties zijn niet in de standaard producten verwerkt. Alleen een erkende huidtherapeut gebruikt deze tijdens de behandeling. Deze behandeling is overigens altijd in combinatie met de zelfbehandeling thuis, waarbij dus crème met de lage concentratie (12%) wordt gebruikt. Afhankelijk van de ernst van de klacht adviseert de huidtherapeut een behandeling met een lage of een hoge concentratie glycolzuur.

Indicaties voor behandeling met glycolzuur met lage concentraties zijn:
Acne
Een vette huid
Vervagen van fijne rimpeltjes
Huid met veel huidschilfers
Huid met grove poriën
Slecht doorbloede huid
Kleine littekens

Indicaties voor behandeling met glycolzuur met hoge concentraties zijn:
Ernstige acne
Restacne
Acne littekens
Vervagen rimpels
Grote / grove littekens
Littekens na brandwonden

Maak eens een afspraak met onze huidtherapeut Saskia Vrenegoor en laat u zich goed informeren. Samen kunnen we de kwaliteit van uw huid zichtbaar te verbeteren.


Terug naar Behandelingen Ga naar Tarieven
Ga naar Vergoedingen


Heeft u vragen, bel ons dan gerust (tel: 0229 - 29 82 72). Onze medewerkers zullen uw vragen graag beantwoorden. Ook een afspraak voor een adviesgesprek, of een behandeling kunt u telefonisch maken. Op verzoek kan schriftelijke informatie worden toegestuurd. Wij werken uitsluitend volgens afspraak.

Naar de contactpagina