Vraag direct gratis consult aan

Af van de 'blozende appelwangen'? Het kan!


Nog niet zolang geleden werden blozende wangen met veel rode vaatjes gezien als een teken van gezondheid. De bekende rode vlekken en vaatjes, werden ook wel 'appelwangen' genoemd. Tegenwoordig weten we beter, het is couperose. Met het verstrijken van de jaren, verslapt onze huid en ook de bloedvaatjes in het gelaat en op de benen verliezen hun elasticiteit. Gevolg is het blijvend open staan van deze vaatjes wat we als rode plekken waarnemen, veelal voorkomend op de wangen en neus. Couperose is cosmetisch storend en moeilijk te camoufleren.

Oorzaken couperose
Één van de belangrijkste oorzaken is erfelijkheid. Couperose ziet u vaak terug bij overige familieleden. Soms in combinatie met de chronische huidaandoening 'Rosacea'. Zonlicht heeft een averechtse uitwerking op couperose, het verergert het, er komen steeds meer nieuwe vaatjes bij. Belangrijk is dan ook om minimaal zonbescherming SPF 30 te gebruiken.

De behandeling
Deze blijvend verwijde vaatjes in het gelaat en soms op de benen kunnen wij verwijderen door middel van de 'Ellipse Nordlys'. Het flitslicht zet de rode kleurstof om in warmte waardoor het bloed in de vaatjes als het ware stolt (zoals bij het koken van een ei) en de couperose verdwijnt. Deze behandelingen zijn bij uitstek geschikt om te ondergaan in de wintermaanden, voor- en najaar. De huid is dan licht van kleur waardoor het licht goed door de rode kleurstof van het bloed kan worden opgenomen en niet wordt afgeleid door de kleur in de huid.

Na de behandeling
De lichtflitsen zijn heet, zeker bij wat dikkere vaatjes. We nemen dan ook alle tijd voor de behandeling. Na de lichtflitsen koelen we goed na en gaat u met een kalmerende zalf op en een coolpad mee naar huis.

Gemiddeld zijn 2 tot 3 behandelingen noodzakelijk met intervallen van 5 weken. Na 3 tot 4 dagen na de eerste behandeling maken wij een afspraak voor de eerste controle om te zien en te horen of alles goed is gegaan en daarna zien wij u na 4 weken, om het eindresultaat van de eerste behandeling te beoordelen. De ervaring leert dat tot 4 tot 5 weken na de behandeling nog vaatjes worden opgeruimd.

Belangrijk is dat u na de behandeling de huid goed beschermt met SPF 50+. De zon is één van de veroorzakers van couperose en u wilt natuurlijk het mooie resultaat graag behouden.

Onze behandelingen zijn overigens geschikt voor zowel dames als heren. We bereiken prachtige resultaten. Gegarandeerd.

Laat u goed door ons informeren over een couperose behandeling en maak een afspraak voor een (gratis en vrijblijvend) adviesgesprek.

 

Video behandeling couperose gezicht

Wij bereiken prachtige resultaten

IMG_0427.JPGKwartet 2.JPG

4002686472.jpg


Terug naar Behandelingen Ga naar Tarieven
Ga naar Vergoedingen


Heeft u vragen, bel ons dan gerust (tel: 0229 - 29 82 72). Onze medewerkers zullen uw vragen graag beantwoorden. Ook een afspraak voor een adviesgesprek, of een behandeling kunt u telefonisch maken. Op verzoek kan schriftelijke informatie worden toegestuurd. Wij werken uitsluitend volgens afspraak.

Naar de contactpagina