Vraag direct gratis consult aan

Een mooie en egale huid zonder acne?
Het kan!


Acne is één van de meeste voorkomende huidziekten en is beter bekend onder de naam (jeugd)puistjes. Zo'n 85% van de jongeren tussen de 14 en 25 jaar heeft in zekere mate last van deze aandoening, maar ook op later leeftijd komt acne nog bij menigeen voor. Het komt het meest voor op plaatsen waar veel talgklieren zitten, zoals het gezicht, de rug, borst en de schouders. Als acne zich hardnekkig en uitgebreid voordoet, kan dit als zeer hinderlijk, cosmetisch storend ervaren worden door de patiënt.

De behandeling
Bij een eerste consult wordt een anamnese (gegevensverzameling) van de patiënt opgenomen en een onderzoek van de huid ingesteld. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan gemaakt. Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet, de behandeling is maatwerk. Altijd.

Wanneer de ontstekingen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om veel mee-eters gaat. De ernst van de aandoening, de klachten, maar ook de leeftijd en het geslacht bepalen met welke anti-acne middelen en welke behandeling zal worden gestart. Vaak zal het accent van de huidtherapeutische behandeling liggen op een dieptereiniging van de huid (verwijderen van pustels en mee-eters). Met betrekking tot een juiste huidverzorging en het gebruik van goede acne-producten geven we uiteraard de nodige adviezen voor de thuisbehandeling.

Wanneer treedt er verbetering op?
Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen, zelfs lichtere vormen eisen vaak volledige aandacht. De behandelingen zorgen ervoor dat de acne rustig wordt en rustig blijft totdat er uiteindelijke genezing optreedt. Overigens kunnen de acne behandelingen en het gebruik van medicijnen voorgeschreven door de huisarts of specialist vaak uitstekend samengaan.

Vergoedingen
De meeste zorgverzekeraars vergoeden (deels) acnebehandelingen mits uitgevoerd door een BIG-geregistreerde huidtherapeut. En dat zijn wij.

acne kin.jpg

Acne.jpg


Terug naar Behandelingen Ga naar Tarieven
Ga naar Vergoedingen


Heeft u vragen, bel ons dan gerust (tel: 0229 - 29 82 72). Onze medewerkers zullen uw vragen graag beantwoorden. Ook een afspraak voor een adviesgesprek, of een behandeling kunt u telefonisch maken. Op verzoek kan schriftelijke informatie worden toegestuurd. Wij werken uitsluitend volgens afspraak.

Naar de contactpagina